Exertis | Nyheter

ENDORFY ny partner inom PC-komponenter och tillbehör

Thursday 11th July 2024

Ville Saarinen, Product Manager, Exertis Nordics

Pressrelease juli 2024

Exertis Nordics tecknar avtal med ett nytt globalt varumärke; ENDORFY.

ENDORFY levererar förstklassiga PC-komponenter och kringutrustning till utmärkt pris och prestanda, allt från kylsystem, PC-chassin och nätaggregat till möss, tangentbord, headset och gamingstolar.

"Vi är mycket glada över att kunna presentera ENDORFY i vårt växande sortiment av tillverkare. Från chassin och effektiva fläktar till nätaggregat och högpresterande processorkylare, ENDORFY är utformat för att möta behoven hos alla våra kunder, oavsett om det är SI eller detaljhandel" säger Ville Saarinen, Product Manager, Exertis Nordics.

ENDORFY, som är känt från SilentiumPC, har en lång historia av att leverera högkvalitativa PC-komponenter och kringutrustning till utmärkt pris och prestanda, allt från kylsystem, PC-chassin och nätaggregat till möss, tangentbord, headset och gamingstolar. Det nyligen genomförda varumärkesbytet speglar ambitionen att växa till premiumkategorier i det högre segmentet och möta de olika behov som moderna teknikanvändare har. Inom ramen för detta samarbete kommer fokus att ligga på flera produkter, bland annat de prisbelönta PC-fodralen Arx 500 och Arx 700, luftkylningssystemen Fera 5 och Fortis 5, AIO-serien Navis F och flera olika nätaggregat för PC.

"Vi är mycket glada över att inleda vårt samarbete med Exertis Nordics för att ytterligare expandera ENDORFY-varumärket i de nordiska länderna. Exertis Nordics exceptionella meritlista inom teknikdistributionssektorn gör dem till den perfekta partnern för att hjälpa oss att nå nya höjder i denna region. Exertis Nordics utmärker sig genom sitt omfattande distributionsnätverk, starka relationer med lokala återförsäljare och en djup förståelse för den nordiska marknadsdynamiken. För lokala återförsäljare innebär samarbetet med Exertis Nordics tillgång till en pålitlig och effektiv leveranskedja, robust marknadsföringsstöd och konkurrenskraftiga prismodeller. Exertis Nordics engagemang för kundservice och deras strategiska syn på marknadsutveckling ger återförsäljarna en solid grund för tillväxt. Genom att köpa ENDORFY-produkter via Exertis Nordics kan återförsäljarna erbjuda sina kunder högkvalitativa, innovativa tekniklösningar som är designade och utvecklade med PC-entusiaster i åtanke", säger Saku Tuomaala, Sales Manager Nordic, ENDORFY.

Om ENDORFY

ENDORFY är ett globalt varumärke som skapats för alla som älskar att ha kul med teknik. ENDORFY-komponenter och tillbehör tillgodoser behoven hos fler än bara datorentusiaster. Varumärket hjälper till att släppa loss kreativiteten, framkalla positiva känslor och uttrycka sin personliga stil genom en unik inställning till design.

Varumärket ENDORFY ägs av företaget Cooling. ENDORFY skapades i stället för deras två framgångsrika varumärken: SPC Gear, mycket uppskattat av fans av speltillbehör runt om i världen, och SilentiumPC - välkänt för sina kylsystem, fläktar, PC-chassin och PSU-kategorier.

Om Exertis Nordics

Exertis Nordics är en av Nordens största och snabbast växande distributörer av IT- och Pro AV-produkter, konfigurationstjänster, säkerhet & övervakning samt underhållning (böcker, spel & leksaker) och är en av Nordens största tillverkare av datorer. Vårt huvudkontor och lager ligger i Göteborg, med lokalkontor i Stockholm, Varberg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors i Finland och Köpenhamn i Danmark. Vi samarbetar idag med över 250 leverantörer och mer än 4 000 återförsäljare i hela Norden. Sedan 2014 ingår bolaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer av teknik, och 2023 omsatte vi 3,4 miljarder kronor i Norden.

PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
17 oktober, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.