Exertis Nordics | Om oss

Exertis Nordics

En av Nordens största och snabbast växande distributör av IT, Pro AV, konfigurationstjänster, Säkerhet & Övervakning och Entertainment, samt är en av Nordens största tillverkare av datorer.

Exertis Nordics är en av Nordens största och snabbast växande distributörer av IT- och Pro AV-produkter, konfigurationstjänster, Säkerhet & Övervakning och Entertainment (böcker, spel & leksaker) samt är en av Nordens största tillverkare av datorer. Sedan starten 1996 har vi haft en ökande tillväxt varje år och hade 2021 en omsättning på 3,8 miljarder kronor. Vårt huvudkontor och lager finns i Göteborg, med lokalkontor i Stockholm, Varberg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark.

Vi samarbetar idag med över 250 leverantörer och fler än 4 000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer av teknologi, med en omsättning på nära 50 miljarder SEK.

Vi har ett brett produktsortiment med leverantörer från hela världen och en stor specialistkompetens bland våra 280 nordiska medarbetare. Med ett stort engagemang kan vi erbjuda högteknologiska och anpassade lösningar för alla unika behov.

Vi erbjuder våra kunder det dem behöver och förväntar sig, såväl idag som imorgon:

  • IT – Datorer, monitorer, komponenter, produktion, server, konfiguration, gaming, nätverk, tillbehör och mjukvara.
  • Pro AV – Teknik för konferensrum, utbildningslokaler och Digital Signage samt konfigureringstjänster och hjälp med upphandlingar.
  • Entertainment – Spel, böcker och leksaker.
  • Production & Configuration Services – Vi är Sveriges största datorbyggare och levererar ca 50 000 PC-enheter per år. Vi har en unik spetskompetens inom hårdvara och tillbehör samt kan erbjuda en rad olika konfigureringstjänster.
  • Security & Survelliance – med kompletta lösningar för varje kunds behov, integrerad mjukvara och system inom kameraövervakning, är vi Nordens ledande distributörer inom området.

DCC plc

Exertis Nordics är en del av DCC plc, ett FTSE 100-företag specialiserat på internationell försäljning, marknadsföring, distribution och företagstjänster, med nära 14 000 anställda globalt och en omsättning på 10,5 miljarder pund. Att Exertis är en del av DCC ger oss en överlägsen finansiell styrka och möjligheten att löpande investera i nya erbjudande för marknaden.

Core Values

Våra värderingar

På Exertis arbetar vi utifrån att vi blir bedömda på hur vi agerar och att vårt rykte skapas genom att vi arbetar efter företagets värderingar.

 

Läs mer
PCS

Exertis Expo

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
18 oktober, Åbymässan i Göteborg.

Läs mer